SOLO

Scarlatti

 

Copenhagen Saxophone Quartet:

Torben Snekkestad – soprano saxophone
Maret Enke Petersen – alto saxophone
Torben Enghoff– tenor saxophone
Charlotte Andersson – baritone saxophone
 

Guests: Michala Petri -recorder, Kjell-Åke Andersson – zink & Viggo Mangor -organ/producer

 

1-4 Sonata K 90 in D minor
5 Sonata K 87 in A minor
6 Sonata K 9 in D minor
7 Sonata K 30 in F minor
8 Sonata K 159 in C major
9 Sonata K 8 in G minor
10 Sonata K 513 in B flat major
11 Sonata K 208 in F sharp
12 Sonata K 58 in C minor
13 Sonata K 96 in C major
14 Sonata K 200 in A flat major
15-17 Sonata K 89 in D minor

 

The P2 Award 2003
On 23 November 2003, CSQ received the award, “P2-Prisen”, an award given every year by the Danish National Radio to qualified musicians. It was awarded for the first time at a concert with the Radio Orchestra conducted by Adam Fischer.
CSQ was nominated in the category Best Danish chamber music recording of the year.
PRESS REVIEW:

 

Scarlatti for saxofon
Domenico Scarlatti skrev ca. 550 sonater for cembalo. Nogle af dem er gjort kendte af nogle af vor tids store pianister. Andre instrumenter såsom guitar, blokfløjter og messinginstrumenter har også med stor succes spillet arrangementer af hans musik.
På en turné til Kilkenny 1999 hørte CSQ for første gang noget af Scarlattis musik arrangeret for saxofonkvartet, spillet af det Hollandske ensemble “Aurelia”. Kvartetten fandt denne musik med brugen af enkle melodier og, for dens tid, anderledes akkorder, smuk og spændende. De mente, det lød virkelig godt for saxofon. Umiddelbart efter kvartettens hjemkomst købte de Aurelias noder og spillede dem ofte og med stor glæde. Efter at have lyttet til ca. 500 sonater, begyndte CSQ at arrangere deres favoritter for fire saxofoner. Disse sonater blev hurtigt en del af kvartettens repertoire, og det skulle vise sig at blive meget populært blandt publikum.
Efter et statsbesøg til Slovenien på hvilket CSQ spillede en koncert af Vivaldi med Michala Petri, fik kvartetten den ide at tage udgangspunkt i nogle af Scarlattis sonater for cembalo og solostemme og arrangere dem for saxofonkvartet og blokfløjte. Disse sonater er netop indspillet på CD af Michala Petri og CSQ. På Cd’en finder man tillige forskellige sonater for to, tre og fire saxofoner og én sonate for tre saxofoner og det sjældent hørte barokinstrument zink. Zinken bliver på indspilningen spillet af Kjell-Åke Andersson.
CSQ ønsker at præsentere en spændende intelligent og fascinerende barokkomponist, der skiller sig ud fra andre kunstnere af hans tid ved hans uortodokse måde at skabe musik på. De håber at publikum vil blive lige så fanget, som de selv blev, da de første gang hørte denne musik for denne type ensemble. Derfor bruger de arrangementerne beskrevet ovenfor og nogle af alle de klangmuligheder, saxofonen har at byde på.